Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Κουραμπιέδες...!

Υλικά:
– 1 κιλό αλεύρι
– 500gr μαργαρίνη (νέο φυτίνι)
– 1 αυγό
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
– μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
– χυμό από ένα πορτοκαλί
– 2 βανίλιες σε σκόνη
– 1 πακέτο αμύγδαλα ανάλατα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

– Σε ένα μεγάλο ποτήρι ανακατεύουμε τον χυμό από το πορτοκαλί με την σόδα και το baking powder…
– Ανακατεύουμε σιγά σιγά όλα μας τα υλικά εκτός από το αλεύρι…
– Όταν τα ρίξουμε όλα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι…
– Όταν η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια μας αλλά ούτε και στο μπολ τότε θα είναι έτοιμη και δεν θα θέλει άλλο αλεύρι…
– Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες…
– Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά…

Tip:
– Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να λιώσουν σε μπεν μαρί λευκή σοκολάτα να τα «βουτήξουν» στην σοκολάτα, να τα βάλουν πανω σε λαδόκολλα και να τα αφήσουν να κρυώσουν…
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΈΣ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου